Kinderen vanaf 7 jaar die graag tekenen/knutselen zijn van harte welkom in ‘Cheila’s tekenpraktijk’. De kinder workshops zijn ook geschikt voor verjaardagen. Mijn tekenopdrachten komen voort uit mijn tekenproject “Elk kind is uniek” of “Ik ben een kunstenaar”.

Werkwijze van de kinder workshops

Elk kind kan tekenen, elk kind heeft een eigen fantasie waarmee ze de mooiste dingen op papier kunnen zetten. We gebruiken hiervoor allerlei teken- en/of knutselmateriaal. Ter voorbereiding op het tekenen, leuke oefeningen (10 min.) doen, zodat ze even hun energie kwijt kunnen, vooral fijn voor de kinderen die niet stil kunnen zitten. De oefeningen hebben altijd te maken met het thema en/of de tekenopdracht  zoals:

– Klap en stap oefeningen bij ritmisch tekenen.

– Met een lintje aan een stokje, golven door de lucht maken.

– Robot lopen als we met vaste vormen gaan werken.

Ze leren tekentechnieken zoals:

  • Roteren
  • Zwalken krassen
  • Abstract tekenen
  • Etsen ( mooie creaties op papier te zetten)
  • Stijlen tekenen van kunstenaars Mondriaan, Vincent van Gogh, etc.

Ze leren mooie creaties op papier te zetten die met bijv. ecoline of wijskrijt kleur worden opgevuld. De meisjes gaan knutselen, sieraden maken, hartkistjes versieren en/of vlecht mandjes maken. De jongens gaan stoere knutselwerkjes maken, zoals: Houten vogelhuisjes verven of opbergdoosje maken etc.

De workshop kan worden geboekt vanaf 3 kinderen voor € 20,00, daarna tot max. 8 kinderen 15,00 per kind.

Doel:

Dat de kinderen een hele fijne tijd met elkaar hebben en genieten van elkaars kunstwerkjes. Deze mogen ze natuurlijk mee naar huis nemen als herinnering aan het feestje/workshop.

Tijdsduur: 2 uur

Aantal personen: Maximaal 8

Prijs: €15,00 per kind
(Incl. materiaal, limonade en eten)

%d bloggers liken dit: